Facebook
2661 048976
Αγ. Θεόδωροι Στρατιά, 49100 Κέρκυρα

Το νέο μας περιοδικό “το ‘έβδομο” είναι έτοιμο!

Το νέο μας περιοδικό “το ‘έβδομο” είναι έτοιμο! Μπορείτε να το διαβάσετε στην ψηφιακή του μορφή από τον παρακάτω σύνδεσμο!Ο δαίμων του διαδικτύου και του τυπογραφείου ξαναχτύπησε… Στην προηγούμενη ανάρτηση δημοσιεύσαμε μια ημιτελή μορφή του περιοδικού, σε αυτόν τον σύνδεσμο θα απολαύσετε το περιοδικό μας ολοκληρωμένο.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2023 με πυρήνα το τμήμα Β2 στο πλαίσιο του εργαστηρίου δραστηριοτήτων. Οι μαθητές του Β2, ξεκινώντας από το μηδέν και την άγνοια του τι σημαίνει περιοδικό, σταδιακά μεταμορφώθηκαν σε μικρούς δημοσιογράφους, επιμελητές έκδοσης και ερευνητές και, εργαζόμενοι ομαδικά, πήραν τις κρίσιμες αποφάσεις για την έκδοση, όπως τον τίτλο, τη δομή, την τυπογραφία, την αρτιότητα των δημοσιεύσεων

.Οι μαθητές του Β2 είναι οι Θάνος Δημητρόγλου, Άννα–Μαρία Γεωργιάδη, Άννα–Μαρία Διαλλυνά, Βαγγέλης Πεχλιβάνης, Γιώργος Καραγεωργίου, Αλέξανδρος Γκόγκας, Φαίδρα Καββαδία, Τζωρτζίνα Μιχαλά, Φωτεινή Καλλιακώστα, Κατερίνα Μοτσενίγου, Θανάσης Καψοκαββάδης, Χριστίνα Καρδάμη, Μαρία Καλλιακώστα, Περικλής Θύμης, Άρης Χονδρογιάννης, Μιχάλης Δελλαπόρτας, Ξενοφώντας Χειμαριός, Νίκος Κωστόπουλος, Αναστασία Χαϊδούση και Βαγγέλης Κότσης.

Από την αρχή του 2024 την προσπάθεια πλαισίωσαν μαθητές και μαθήτριες και άλλων τμημάτων προσφέροντας τα κείμενα και τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες.”Τι είναι το σχολείο για μένα” έγραψαν οι μαθητές Μαρία Αραβαντινού, Φαίδρα Καββαδία, Άννα–Μαρία Διαλλυνά, Μελίνα Κοντούτση, Ελίνα Δελλαπόρτα, Ηρακλής Πάτσης, Γιώργος Πανάρετος, Ελευθερία Κοντζιάλη, Σοφία Λέκκα, Μαρίλια Τζώρτζη, Αλκινόη Κόλλα, Βαγγέλης Γραμμένος, Σπύρος Ανεμογιάννης και Νεφέλη Ραρή.

Στην ενότητα για το Μπούλινγκ η καθηγήτρια Λιάνα Τσιρίδου παρουσίασε τη δράση που συντόνισε, και έγραψαν οι μαθήτριες Ραφαέλα Μπαλάσκα και Άντυ Μαρτίνη.Οι μαθήτριες Ηλέκτρα Νταβαρίνου και Αναστασία Εσκιτζίογλου ανέλαβαν την παρουσίαση δυο αγαπημένων μας κινηματογραφικών ταινιών.

Ο συνάδελφος Κωστής Θεοδωρίδης παρουσίασε την χορωδία του σχολείου μας “οι φιοράντες”.Στο περιοδικό μας επίσης θα βρείτε συνέντευξη της αγαπημένης μας συναδέλφου Μαριάνθης Βαρβαρούση αλλά και ένα εκτεταμένο δημοσιογραφικό αφιέρωμα στις εθελοντικές ομάδες του σχολείου μας. Τη δημοσιογραφική δουλειά υλοποίησαν οι μαθητές του Β2.

Τέλος, το πρώτο αυτό τεύχος περιλαμβάνει μια αναδρομή στις δράσεις του σχολείου κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024, όπως τις κατέγραψαν και τις κοινοποίησαν στα κοινωνικά δίκτυα οι συνάδελφοι Βαγγέλης Σιώτος και Κωνσταντίνα Ζολώτα.

Το ρόλο της αρχισυνταξίας και του συντονισμού των μικρών μας δημοσιογράφων, συγγραφέων, ποιητών και καλλιτεχνών ανέλαβαν οι συνάδελφοι Γιάννης Δημητριάδης και Λιάνα Τσιρίδου η οποία έγραψε και το editorial.

Στον συνάδελφο Κωστή Θεοδωρίδη ανήκουν οι λήψεις με drone όπως η φωτογραφία του εξωφύλλου και η ομαδική φωτογραφία της χορωδίας.Οι υπόλοιπες φωτογραφίες ανήκουν στον Γιάννη Δημητριάδη, εκτός από εκείνες του ημερολογίου δράσεων τις οποίες συνεισέφεραν οι συμμετέχοντες συνάδελφοι.Το έργο του οπισθοφύλλου είναι συλλογική δουλειά μαθητών στο μάθημα των καλλιτεχνικών υπό την καθοδήγηση της συναδέλφου Ελένης Στεργίου.Το λογότυπο και τα εικαστικά στην παρουσίαση της χορωδίας φιλοτέχνησε η μαθήτρια Στεφανία Κατέχη.Το σχεδιασμό, το “στήσιμο”, την στοιχειοθεσία, το μοντάζ του περιοδικού υλοποίησε ο Γιάννης Δημητριάδης.

Τέλος, το περιοδικό χτίστηκε με απόλυτο σεβασμό στα πνευματικά δικαιώματα και τη νομιμότητα: για όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν, από τα προγράμματα μέχρι και τις γραμματοσειρές, υπάρχουν νόμιμα δικαιώματα χρήσης.

Comments are closed.