Facebook
2661 048976
Αγ. Θεόδωροι Στρατιά, 49100 Κέρκυρα

Η ομάδα Erasmus+ στην Πορτογαλία – 2

Πλούσιες δράσεις για τις επόμενες 2 ημέρες! Υποδοχή στο σχολείο με παραδοσιακούς χορούς και τραγουδίστρια Fado! Ανταλλάξαμε δώρα και περιηγηθήκαμε στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος που περιλαμβάνει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης! Από το αντίστοιχο νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο! Ζηλέψαμε λιγάκι…

Μετά το φαγητό σε ένα από τα εστιατόρια του συγκροτήματος όπου τρώνε και οι μαθητές. Μετά ήταν η σειρά μας να παρουσιάσουμε τη χώρα μας και το σχολείο μας. Ακολούθησε η παρουσίαση σχετικά με το πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει το περιβάλλον σε τοπικό επίπεδο. Η παρουσίαση έγινε από τον Γιώργο και τον Μιχάλη!

Αφού τελείωσαν όλες οι παρουσιάσεις, περπατήσαμε στους δρόμους και τα μνημεία της πόλης με οδηγούς μαθητές του σχολείου. Στο τελος της περιήγησης μας υποδέχτηκε και ο Δήμαρχος της πόλης και μας ενημέρωσε για τις δράσεις του.

Ακολούθησε κανό στο ποτάμι της πόλης και ξεκούραση για τους μαθητές, ενώ οι καθηγητές είχαν δείπνο εργασίας!Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήσαμε ταξίδι στη Fatima και στο Ιερό το οποίο είναι πολύ σημαντικός θρησκευτικός τόπος για τους Πορτογάλους. Καταλήξαμε στον Ατλαντικό όπου βεβαίως δεν καταφέραμε να βουτήξουμε στα νερά του μιας και τα κύματα εκεί είναι πελώρια. Καταφέραμε όμως και βραχήκαμε!

Επιστροφή στο Tomar όπου οι μαθητές πήγαν στις οικογένειές τους ενώ όλοι οι καθηγητές απόλαυσαν δείπνο σε μεσαιωνικού τύπου εστιατόριο! 2 ημέρες γεμάτες πολιτισμό, συνεργασία και εμπειρίες!

Comments are closed.