Facebook
2661 048976
Αγ. Θεόδωροι Στρατιά, 49100 Κέρκυρα

Ψήφισμα του Συλλόγου Διδασκόντων του 7ου Γυμνασίου Κέρκυρας για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Με λύπη και θυμό, όπως όλη η Κέρκυρα, πληροφορηθήκαμε την απόφαση να κλείσει το σπίτι του “Χαμόγελου του παιδιού” στην περιοχή Μαγουλάδων, μετά τη θέσπιση του νόμου που κρίνει το συγκεκριμένο σπίτι ακατάλληλο.
Θεωρούμε εντελώς παράλογη και επιθετική την ξαφνική ανακοίνωση της απόφασης αυτής. Μέσα σε αυτό το σπίτι έγινε προσπάθεια να αισθανθούν τα παιδιά αυτά, ταλαιπωρημένα ως επί το πλείστον, ασφάλεια και σταθερότητα και να αποκτήσουν ρίζες στον τόπο μας. Να μπουν σε μια μεγάλη οικογένεια και να αισθάνονται “αδέρφια” όλα τα παιδιά μεταξύ τους. Στο ίδιο κλίμα ‘’αγκαλιάς’’ λειτούργησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές στα σχολεία που φοιτούν.
Τώρα για δεύτερη φορά στη ζωή τους «ξεριζώνονται» από τα σταθερά σημεία της μέχρι τώρα ζωής τους στην Κέρκυρα, το σπίτι και το σχολείο, τους συμμαθητές και τους φίλους, τις δραστηριότητες και την κοινωνική τους ζωή, δηλαδή τα σημεία αναφοράς τους. Στη μέση της σχολικής χρονιάς (!!!) και παραμονές Χριστουγέννων τα παιδιά του Χαμόγελου θα απομακρυνθούν από τα σχολεία τους και τους φίλους τους και θα μοιραστούν σε όλη την Ελλάδα, σαν να είναι αποσκευές. Δεν μπορεί παρά να μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους αυτή η βίαιη εκρίζωσή τους. Θεωρούμε χρέος μας να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο τα παιδιά του ‘’Χαμόγελου’’ να παραμείνουν στο τόπο τους, στο σχολείο τους, μαζί με τους συμμαθητές τους και τους φίλους τους, συνεχίζοντας τις δραστηριότητες τους στην καθημερινότητα τους.


Αντί να δεχόμαστε παθητικά αιφνιδιασμούς και εκβιασμούς ας ζητήσουμε από την πολιτεία τις ευθύνες που της αναλογούν. Ας βοηθήσουμε να αναδειχθεί το θέμα ως υπόθεση όλων μας, γιατί είναι υπόθεση όλων μας.
Το οφείλουμε σε όλα μας τα παιδιά, σε όλους μας τους μαθητές.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής και την εξεύρεση λύσεων από τους αρμόδιους φορείς. Η Κέρκυρα πρέπει να αγκαλιάσει και αυτά τα παιδιά της.

Comments are closed.