Facebook
2661 048976
Αγ. Θεόδωροι Στρατιά, 49100 Κέρκυρα

Γιορτή 25ης Μαρτίου

Γιορτή 25ης Μαρτίου

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς κι ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η γιορτή της 25ης Μαρτίου στο σχολείο μας, της οποίας ήταν υπεύθυνος ο κ. Γιάννης Δημητριάδης. Κείμενα ιστορικά, προβολές βίντεο, χορωδία αλλά και ζωντανή μουσική εκτέλεση καθώς και χορός έφεραν ένα εξαίρετο αποτέλεσμα παρουσίασης. Οι μαθητές ερμήνευσαν μ’ επιτυχία τόσο φωνητικά όσο και ορχηστρικά μουσικά κομμάτια των συνθετών: Χρ. Λεοντή, Γ.Μαρκόπουλου και Μ. Λοϊζου όπως: Θούρειος, Το Χάραμα πήρα, Άκρα του τάφου σιωπή και 40 παλικάρια υπό τη καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής κ. Σμαράγδας Παπατσάκωνα συνεπικουρούμενης του φιλολόγου μας Παναγιώτη Βώρου. Τη γιορτή πλαισίωσε η χορευτική ομάδα του σχολείου μας παρουσιάζοντας δυο εξαιρετικές χορογραφίες. Μια πρωτότυπη χορογραφία του τραγουδιού “40 παλικάρια” σε μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου και ερμηνεία της ηθοποιού Ειρήνης Παππά όπου οι μαθητές απέδωσαν σε μοντέρνο στυλ το παραπάνω τραγούδι εμπλέκοντας και ένα μακρύ ύφασμα στη σκηνή, ενώ ακολούθησε το κλασικό τσάμικο “Ένας αητός καθότανε” που ξεσήκωσε το κοινό το οποίο όρθιο χειροκροτούσε. Την επιμέλεια των χορογραφιών είχε η καθηγήτρια φυσικής αγωγής κ. Αποστολία Τσιακοβή.

Στο πλαίσιο της γιορτής της 25ης Μαρτίου τα παιδιά της Α’ και Β’ Γυμνασίου ετοίμασαν μία έκθεση ζωγραφικής με πορτραίτα ηρώων του 1821.

Οι στολές – κοστούμια είναι ευγενική χορηγία τών φιλολόγων κ. Χριστίνας Μέκκα καί κ. Μαρίνας Αυλωνίτη. Με τις καλύτερες πάντα εντυπώσεις δίνουμε ραντεβού για του χρόνου.

Comments are closed.